Patrick Beverley

Patrick Beverley

Patrik Beverli (engl. Patrick Beverley; Čikago, Ilinois, 12. jul 1988) američki je košarkaš. Igra na poziciji plejmejkera, a trenutno nastupa zaHjuston roketse.

Patrick_Beverley_2011-03-19_(2)

Koledž košarku igrao je na Univerzitetu Arkanzas od 2006. do 2008. godine za ekipu Arkanzas rejzorbeksa. Koledž je napustio nakon što se otkrilo da je varao pri izradi zadataka.

Seniorsku karijeru započeo je u Evropi, a sezonu 2008/09. proveo je u ukrajinskom klubu Dnjepro. Učestvovao je na NBA draftu 2009. godine gde je u drugoj rundi odabran kao ukupno 42. pik od strane Los Anđeles lejkersa, ali su prava na njega kasnije trejdovana Majami hitu.

Sezonu 2009/10. proveo je u Olimpijakosu koji je u tom periodu osvojio Kup Grčke i stigao do još dva finala – u nacionanom prvenstvu, te prestižnoj Evroligi.

2010. je igrao za Majami hit tokom NBA letnje lige i sa njima je nastavio da trenira, ali je otpušten krajem oktobra te godine.

Od januara 2011. do decembra 2012. igrao je za Spartak iz Sankt Peterburga sa kojim je osvojio jedan Kup Rusije. Igravši za Spartak imao je veoma zapaženu ulogu u Evrokupu 2011/12, što mu je donelo titulu najkorisnijeg igrača i izbor u prvu postavu idealnog tima tog takmičenja.

7. januara 2013. potpisao je ugovor sa Hjuston roketsima, ali je odmah prosleđen Rio Grande Vali vajpersima iz NBA razvojne lige. Ipak, samo nedelju dana kasnije vraćen je u Roketse.

Bio je član reprezentacije SAD za igrače do 19 godina koja je na Svetskom prvenstvu 2007. godine osvojila srebrnu medalju.

 

Uzivajte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s