Matthew Dellavedova

Matthew Dellavedova

Metju Delavedova (rođen 8. septembra 1990. godine) je australijski košarkaš. Igra na poziciji plejmejkera i trenutno je igrač Klivlend kavalirsa. Standardan je član reprezentacije Australije.

Matt_Dellavedova_Cavs_2014

Sa obzirom da 2013. godine nije bio izabran na draftu, igrao je letnju ligu i tako pokušao da se nametne nekom od NBA timova. Igrajući upravo u Klivlendu dobio je priliku i potpisao prvi profesionalni ugovor. Potpisuje dvogodišnji ugovor za 1,3 miliona dolara.  U dosadašnjoj karijeri je prosečno beležio oko 4 poena u proseku. Ipak posebno se istakao u drugoj sezoni u plej-ofu. Zbog povrede prvog plejmejkera Irvinga, Metju je dobio znatno više prostora. Iako je relativno dobro igrao a naročito u trećoj utakmici postigavši 20 poena,nisu uspeli da u finalu NBA lige pobede ekipu Golden Stejta koja je bila kompletna i bez povređenih igrača. Delavedova se posebno istakao u odbrani čuvajući najboljeg protivničkog igrača Stefa Karija, nateravši ga da promaši 18 od 23 šuta u drugoj utakmici serije

Reprezentacija

Standardan je član reprezentacije Australije sa kojom je do sada učestvovao na Olimpijadi u Londonu, ali i na Svetskom prvenstvu Španiji 2014. godine.

Matthew Dellavedova!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s